NIET ALLEEN DE ÉÉRSTE, MAAR OOK DE BÉSTE!

 

WAT MAAKT S-TILES ZO BIJZONDER?

Toen ik in 1993 mijn mozaiek bedrijf begon in Amsterdam dacht mijn omgeving dat ik wellicht wat in de war was…..?! Mozaiek bestond nog helemaal niet in Nederland. Op een enkele kunstenaar na was er nog niemand echt mee bezig. Informatie was nergens te vinden, in de tegelhandels keek men je wazig aan als je vertelde mozaiek te willen maken en werden ze kriegel als je vroeg om niet een vierkante meter tegels van 1 kleur maar 3 tegels van 20 verschillende kleuren.

Wat is er ongelofelijk veel veranderd! Nu hebben wij intussen tienduizenden cursisten mogen opleiden en dat is te merken in ons landje. Er zijn ontelbaar veel enthousiaste ex-cursisten aan de slag gegaan met deze techniek. Van super simpel tot werkelijk waanzinnig creatief. Het is geen enkel probleem meer om informatie te vinden of materiaal aan te schaffen en er wordt al helemaal niet meer wazig gekeken.


NEDERLAND IS IN DE BAN VAN MOZAIEK!

Nu is er wel een enorm verschil in kwaliteit aangezien er voor onze branche nog steeds geen opleidingen zijn. Ook als je een les van 1 dag bij ons hebt gevolgd kun je aan de slag als mozaiek ’ lerares’…. En zo zijn er dus veel zolderkamers, verbouwde schuren en buurthuizen razend enthousiast in gebruik genomen om te fungeren als ‘mozaiekschool’. En daar is helemaal niets mis mee. Wij zijn er juist trots op dat wij zoveel mensen enthousiast hebben kunnen maken en hebben kunnen inspireren.


WAAR KUNT U HET BESTE EEN MOZAIEK WORKSHOP VOLGEN?
WANT EEN GOED BEGIN IS NU EENMAAL HET HALVE WERK!


Wilt u gewoon een leuke dag of een paar uurtjes kennismaken met mozaiek en maakt het u niet uit om met een hamer op een tegel te slaan, als uw spiegeltje maar klaar is aan het einde van de dag? Dan maakt het allemaal niet uit en kunt u overal terecht.

Wilt u echter die ene dag gebruiken om écht iets te leren dan kunt u beter voor S-Tiles kiezen! Bij ons gaat het om het overdragen van kennis en leert u niet alleen tegel- maar ook glasmozaïek. Het zijn Masterclasses waarin geen vraag over mozaiek onbeantwoord blijft. Wij garanderen u dat u aan het eind van de dag misschien niet uw werkstuk af heeft maar wel héél goed heeft begrepen hoe het moet en waar u op moet letten. Wij weten precies waar de schoen kan gaan knellen en zorgen ervoor dat u goed weet welke ondergronden voor mozaiek geschikt zijn en hoe deze ondergronden voorbehandeld moeten worden. Alles over de gereedschappen, lijmen, voegspecies en pigmenten en het gebruik daarvan komt aan bod. En natuurlijk leert u hoe u waterdicht en vorstbestendig mozaiek vervaardigd want nog steeds willen de meesten van u een prachtige mozaïektafel in de tuin.


VOOR WIE ZIJN DE WORKSHOPS BIJ S-TILES GESCHIKT?

Voor iedereen! Voor u, uw buurvrouw, vriendin, zus, man, kinderen…. Wij passen onze lessen aan u aan. Er is absoluut geen drempel en u kunt bij ons terecht als complete beginneling.


DE IDEALE LOCATIE?

Sinds een paar jaar is S-tiles samengegaan met Mandalay Mosaic Design, het mozaiekbedrijf van Lilian Fäustle, al meer dan 15 jaar mijn rechterhand bij projecten en workshops.
Hiermee is onze locatie ook verhuisd, en wel naar een geweldig atelier in Amsterdam Noord, direct aan het Ij (Hamerstraat 2-4).  Genoeg ruimte, 5 minuten lopen vanaf de Metro halte Noorderpark, 10 minuten lopen vanaf de pont, 3 minuten van ring Noord en …. gratis parkeren.  Naast het stoere en kleurrijke atelier, kunnen we hier ook gebruik maken van een enorme hal. Hier produceren wij ondergronden zoals bankjes, fontijnen en beelden, en worden de grote mozaieken voor projecten elders voorbereid op gaasmatjes.

COVID19 update: Er kunnen bij ons  workshops gehouden worden tot 20 personen! In deze tijd gebruiken we hiervoor een fijne plek in ‘de grote hal’. Met 5000 m2 is het daar misschien niet helemáal zo gezellig als in het atelier, maar we kunnen hier  aan alle RIVM richtlijnen voldoen en zijn ontzettend dankbaar dat we u weer kunnen verwelkomen bij S-tiles en Mandalay Mosaic Design!

Met hartelijke groet,
Gwenny Sitters