mozaiek Á LA GAUDI


In ere van de architect Antoni Gaudi hebben wij onze workshop ‘MOZAIEK Á LA GAUDI’ genoemd. Niet omdat wij dezelfde stijl hanteren maar wél omdat hij , als eerste begin 1900, gebruik maakte van tegels om zijn mozaieken te vervaardigen. En dat doen wij hem graag na!

Het werken met wand- of vloertegels biedt ons de gelegenheid om met eenvoudig materiaal prachtige decoraties te vervaadigen. Eigenlijk moet je het zien als schilderen met tegels…. Wij leren je tijdens de workshop precies hoe je te werk moet gaan. Mozaiek is veel en veel meer dan een klap met een hamer op een tegeltje!


 

Je zult veel moeten leren over ondergronden, lijmsoorten en voegspecies en natuurlijk over de techniek. Je gaat bij ons aan de slag met gespecialiseerd gereedschap en materiaal en leert hoe je van een ontwerp tot aan uitvoering zo’n mozaiekprojekt moet aanpakken. Natuurlijk krijg je een schat aan technische en practische informatie van ons. Je leert gestileerde vormen uit een tegel te halen, rond te werken, een mooie rand maken, glad werken, vorst- en vochtbestendig mozaiek maken…… Dat is héél veel informatie!


 

Daarom hebben wij een duidelijke technische handleiding geschreven en krijg je alle informatie op papier mee naar huis. Wij hebben sinds 1993 ervaring en heel veel cursisten uit heel nederland zijn je al voorgegaan. Het is en blijft een ontzettend leuke workshop die wij met heel veel plezier en enthousiasme geven. Het is heerlijk om te zien hoe ook mensen die nog nooit echt iets met hun handen hebben gedaan na een workshop van slechts 1 dag in staat zijn om een geweldige vloer in hun toilet te maken of een spatwandje in de keuken, of, met stip genoteerd, een prachtige tuintafel! Van grote tot kleine objekten worden omgetoverd tot heel gaudioonlijke kunstwerken.


 


WORKSHOP MOZAIEK á LA GAUDI €95,-

workshops op zaterdag of zondag. Andere dagen kunnen ook worden besproken, in onderling overleg.

Tijdens deze dag zullen we je zoveel mogelijk leren over de techniek. Als je werk nog niet klaar is na afloop van de workshop krijg je van ons alles mee naar huis om het op je gemak af te maken. Inbegrepen bij de prijs van de workshop zit al het materiaal dat je nodig hebt voor een mozaiek van 30 x 30 cm, een vierkant tableau (of iets anders naar keuze tegen meerprijs), je tegeltjes in de kleuren die je zelf mooi vind, een technisch handboek en een heerlijke lunch.