glasmozaiek


Glasmozaiek – klassiek mozaiek met modern materiaal voor eigentijdse resultaten!

Dit is een fantastische workshop waarin we de oude technieken van het Klassieke Mozaiek combineren met modern materiaal. Door te werken met glasmozaiek kunnen we nu geweldige resultaten boeken in een fractie van de tijd die men daar vroeger voor nodig had. (Vergis je niet, het mag dan sneller gaan dan vroeger maar nog steeds is het vervaardigen van een mozaiek een tijdrovende bezigheid) Je leert alles over het specifieke gereedschap en materiaal en wij leren je hoe je je mozaiek diepte en uitstraling kunt geven zodat het lijkt op een heus professioneel klassiek mozaiek in een ¨modern jasje¨. We werken echter niet met Smalti, het materiaal dat werd en wordt gebruikt om de échte klassieke mozaieken mee te vervaadigen maar met de industrieel gevormde en veel makkelijker te bewerken glas-mozaiek tegeltjes van 1x1 of 2x2 cm. (die we nooit in zijn geheel gebruiken maar altijd op maat knippen) Omdat dit soort glasmozaiek momenteel heel erg in trek is worden we door de verschillende fabrikanten van dit materiaal ontzettend ‘verwend’. Jullie kunnen tegenwoordig kiezen uit een scala van schitterende kleuren; effen, gemeleerd met goud , zilver of brons en zelfs in parelmoer!


 

Wat is nu eigenlijk het verschil met ‘Mozaiek á la Gaudi? Het gróte verschil zit hem in de uitstraling... Het werken met wand- of vloertegels maakt je werk robuuster. Gewone tegels zijn natuurlijk veel dikker dan de glasmozaiektegeltjes dus dat betekent dat een met glasmozaiek vervaardigd objekt fijner en eleganter oogt. Een ander groot verschil is dat je bij het werken met gewone tegels zou kunnen kiezen voor grotere stukken. Dat kan dus nooit bij glasmozaiek. Er zijn geen ‘shortcuts’. Wat zou je kunnen maken met deze techniek? De mogelijkheden zijn onbeperkt. Dat klinkt natuurlijk erg afgezaagd, maar heus, je kunt er eindeloos mee aan de slag. Bijvoorbeeld in de badkamer, in het toilet of in de keuken. Decoraties, randen of hele wanden. Maar ook tafelbladen, vazen of schalen behoren tot de mogelijkheden. Daarbij komt dat het glasmozaiek heel gemakkelijk te bewerken is, je hoeft er niet sterk voor te zijn en, héél belangrijk, het is vorstbestendig, dus geschikt voor binnen en buiten!

 

WORKSHOP GLASMOZAIEK € 95,00

workshops op zaterdag of zondag. Andere dagen kunnen ook worden besproken, in onderling overleg.

Tijdens deze dag zullen we je zoveel mogelijk leren over de techniek. Als je werk nog niet klaar is na afloop van de workshop krijg je van ons alles mee naar huis om het op je gemak af te maken. Inbegrepen bij de prijs van de workshop zit al het materiaal dat je nodig hebt voor een mozaiek van 30 x 30 cm, een vierkant tableau (of iets anders naar keuze tegen meerprijs), je tegeltjes in de kleuren die je zelf mooi vind, een technisch handboek en een heerlijke lunch.